magyar english

Adatkezelési tájékoztató

Medictrend Hungary Kft. (www.medictrend.com, www.medictrend.hu) Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-72980/2014

1. Bevezetés A Medictrend Hungary Kft. (1141 Budapest, Mályva u. 33/B. szolgáltató, adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

A Medictrend Hungary Kft. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a http://www.medictrend.com/adatkezeles menüpont alatt.

A Medictrend Hungary Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

Amennyiben felhasználónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük, küldje el kérdését az info@medictrend.hu címre, és kollégánk megválaszolja kérdését.

A Medictrend Hungary Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

A Medictrend Hungary Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott, és betart. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

- 1995. évi CXIX. törvény – a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (Katv.);
- 2000. évi C. törvény – a számvitelről;
- 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
- 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.);
- 2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról.


2. Definíciók 2.1. személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt - közvetlenül vagy közvetve - név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet;

2.2. hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

2.3. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

2.4. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

2.5. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;

2.6. adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;

2.7. nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;

2.8. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

2.9. adatzárolás: az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának, átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának vagy összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő lehetetlenné tétele;

2.10. adatmegsemmisítés: az adatok vagy az azokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

2.11. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől;

2.12. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

2.13. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

2.14. harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

3. Alapelvek a Medictrend Hungary Kft. adatkezelése során

Személyes adat akkor kezelhető, ha
a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
b) azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli.

Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető.

Az érintettet – egyértelműen, közérthetően és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:
a) felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;
b) pontosak, teljesek és ha szükséges időszerűek;
c) tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

Korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos.

A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

Személyes adat (beleértve a különleges adatot is) az országból - az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül - harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Az EGT-államokba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha a Magyar Köztársaság területén belüli adattovábbításra kerülne sor.


4. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

A Medictrend Hungary Kft. szolgáltatásainak adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük közönségünket.

Felhívjuk a Medictrend Hungary Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.


4.1. A www.medictrend.hu/www.medictrend.com honlap látogatóinak adatai

Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során a Medictrend Hungary Kft. a szolgáltatás teljesítése, működésének ellenőrzése, és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

A kezelt adatok köre: a látogatás dátuma és időpontja, IP cím és domain név, az elért tartalom címe.

Az adatkezelés időtartama: a honlap megtekintésétől számított 90 nap.

A http://www.medictrend.com címen elérhető portál html kódja a Medictrend Hungary Kft. saját szerveréről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaz. E hivatkozások szolgáltatói az ő szerverükre történő közvetlen kapcsolódás miatt felhasználói adatokat képesek gyűjteni.

Saját szerverek segítik a honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelő tud részletes felvilágosítást nyújtani.
Elérhetősége: http://www.google.com/analytics/hu-HU/.

A szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. cookie-t helyez el.

A cookie-t a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa.


4.2. Honlap statisztika

Az adatkezelés célja: a honlap működésének nyomon követése, a hatékonyság növelése, a felhasználói szokások elemzése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

A kezelt adatok köre: a látogatás időpontja, IP cím, nyelvi beállítás a felhasználó gépén, küldő oldal webcíme (referer page), amennyiben keresőből érkezett, úgy a keresett kulcsszó, megtekintett oldalak száma, megtekintett oldalak webcímei, böngésző adatai, képernyőfelbontás.

Az adatkezelés időtartama: a honlap megtekintésétől számított egy év.


4.3. Terápia Regiszter Program

Az adatkezelés célja: egészségügyi adatok gyűjtése Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos Kutatásetikai Bizottság által engedélyezett protokollok alapján.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, betegbeleegyező nyilatkozat aláírása.

Etikai felügyeleti szempontok: A vizsgálat Megbízója az Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos Kutatásetikai Bizottságától engedélyt kér a vizsgálat lefolytatására.

Forrásadatok, adatlapok, adatkezelés, adatfeldolgozás, alapvető dokumentumok, archiválás és minőségbiztositás: Ezt a beavatkozással nem járó vizsgálatot az emberen végzett orvostudományi kutatások, az emberi felhasználásra kerülő vizsgálati készítmények klinikai vizsgálata, valamint az emberen történő alkalmazásra szolgáló, klinikai vizsgálatra szánt orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálata engedélyezési eljárásának szabályairól szóló 235/2009. (X. 20.) Korm. rendelet értelmében az ETT TUKEB engedélyezi.

A beavatkozással nem járó vizsgálat nem kezdhető el az ETT TUKEB írásos engedélyének kézhezvételét megelőzően. Az engedélyeket a vizsgálat szponzora juttatja el az érintett vizsgálóknak és egészségügyi szolgáltatók vezetőinek.
Amennyiben a vizsgálati tervben lényeges módosítást kell végrehajtani, a tervezett módosításokat a vizsgálat szponzora beadja az ETT TUKEB-hez engedélyezésre. A módosítások nem alkalmazhatóak, nem léptethetőek hatályba addig, míg azokat az ETT TUKEB nem engedélyezte.

A Vizsgáló minden adatot, ami a vizsgálat folyamán a bevont beteggel kapcsolatosan keletkezik, forrásdokumentumban rögzít. A forrás-dokumentumoknak teljesnek és a valóságnak megfelelőeknek kell lenniük. Azokat a Vizsgáló aláírásával és dátummal látja el. Amennyiben a forrásadat elektronikusan keletkezik, vagy kerül rögzítésre, a Vizsgáló azt a vizitet követően kinyomtatja és kézjegyével és dátummal látja el.
A forrásdokumentumokat a Vizsgálókellő gondossággal kezeli, és a jogszabályban előirt ideig és körülmények között tárolja.
Az adatgyűjtéshez sorszámot használunk annak érdekében, hogy a vizsgálati alanyok személyes adatai ne szerepeljenek a vizsgálati anyagokon. Ugyanaz az azonosító szám kerül a kérdőívekre és ugyanezzel az azonosító számmal kell ellátni a vizsgáló által kitöltött adatlapot, amely a vizsgálati alany demográfiai, klinikai és laboratóriumi adatait tartalmazza. A személyazonosító adatok kezelése a kutatásban használt adatoktól elkülönítve, illetéktelenek számára nem összekapcsolható módon történik. A személyes, illetve a különleges adatok – ideértve az egészségügyi adatokat is – kezelése a hatályos adatvédelmi, valamint az emberen végzett orvostudományi kutatásokra vonatkozó jogszabályok előírásainak, valamint az ellátóhelyek Adatvédelmi Szabályzatának betartásával, az adatvédelmi felelősök felügyelete mellett történik. Az adatok kizárólag a vizsgálat tudományos kutatási céljainak megfelelő módon és mértékben kerülnek felhasználásra. Az adatokhoz illetéktelen személy nem fér hozzá.

A vizsgáló az adatokat bevezeti a szponzor által biztosított Adatlapokra. Az a Vizsgáló felelőssége, hogy az Adatlapokra felvett adatok helyesek és megfelelnek a forrásdokumentumban rögzített adatoknak. Az Adatlapokon nem szerepelhet a beteg személyazonosítására alkalmas adat. Az adatlapon a betegek azonosítása a vizsgálati sorszámuk alapján történik. A sorszám a nevükkel és egyéb a személyazonosságuk azonosítására alkalmas adatukkal együtt csak egy külön vezetett és tárolt Betegazonosító Listán szerepel. Így a vizsgálati helyszínen kívül a beteg személyes adatai már nem azonosíthatóak.

Az adatok további - személyazonosításra már alkalmatlan, anonimizált formában - egy adatbázisba kerülnek. Majd az adatok feldolgozása a szponzor adatfeldolgozási tervének megfelelően zajlik tovább. Az adatok feldolgozása Magyarországon történik. Így az adatok, amelyek egyébként alkalmatlanok a beteg személyének azonosítására, nem kerülnek olyan országba, ahol az adatvédelmi szabályok enyhébbek, mint Magyarországon.
A Vizsgáló minden, a vizsgálattal kapcsolatban keletkezett dokumentumot és iratot külön dossziéban tárol. Ezt a dossziét és minden a betegekkel kapcsolatos forrásdokumentumot hozzáférhetővé tesz a szponzor, a hatóságok képviselője számára a vizsgálat ellenőrzése, az adatok hitelesítése és a betegek védelme céljából. Ezeket a dokumentumokat a jogszabályokban előirt ideig és a megfelelő körülmények között tárolja.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-72980/2014


4.4. A kutatások során megadott adatok kezelése

Tájékoztatjuk a kutatásainkban, adatgyűjtéseinkben részt vevőket, hogy a kutatások során megadott adatokat a személyes adataiktól elkülönítve, anonim módon tároljuk. A kutatási adatok így személyes adatnak nem minősülnek, azok felhasználása anonim módon korlátlanul lehetséges.


4.5. Medictrend Hungary Kft. hírlevél

Az adatkezelés célja: e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.

A kezelt adatok köre: név, lakcím/székhely, e-mail cím.

Az adatok törlésének határideje: visszavonásig, illetve a meg nem erősített feliratkozási kérelmek esetében 14 nap.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-72980/2014


4.6. Edukációs, betegség és terápia információk

Az adatkezelés célja: információs anyagok, leírások készítése érdeklődök számára

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.

A kezelt adatok köre: e-mail cím

Az adatok törlésének határideje: visszavonásig, illetve a meg nem erősített feliratkozási kérelmek esetében 14 nap.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-72980/2014


4.7. Piackutatás

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása és egymástól való megkülönböztetése, kapcsolatfelvétel, a felhasználók szegmentálása, kutatási meghívók küldése, piackutatások lebonyolítása

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-a; a paneltagok neve és lakcíme tekintetében a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a; a nyertesek neve és lakcíme megőrzése tekintetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

A kezelt adatok köre: kérdőívben feltett kérdések (pl. név, e-mail cím, irányítószám, város, lakcím, nem, születési év, végzettség, település típusa, háztartás jövedelme, internet használati szokások, érdeklődési kör, felhasználói azonosítószám, regisztráció dátuma, kitöltés időpontja, a böngésző és az operációs rendszer típusa, a képernyő felbontása, belépések időpontja és IP címe, kilépések időpontja)

Az adatkezelés időtartama: az utolsó belépéstől számított 3 év; a nem élesített regisztrációs kérelmek esetében 14 nap; a nyertesek neve és lakcíme tekintetében a nyeremény átadását követő 8 év.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-72980/2014


4.8. Telemedicina, kommunikációs platform

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása és egymástól való megkülönböztetése a telemedicina szolgáltatás igénybevétele esetén

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-a; a paneltagok neve és lakcíme tekintetében a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a; a nyertesek neve és lakcíme megőrzése tekintetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

A kezelt adatok köre: egészségügyi adatok, diagnosztikai műszerek által továbbított adatok, felhasználó életmódjára vonatkozó adatok

Az adatkezelés időtartama: az utolsó belépéstől számított 3 év; a nem élesített regisztrációs kérelmek esetében 14 nap; a nyertesek neve és lakcíme tekintetében a nyeremény átadását követő 8 év.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-72980/2014


4.9. A szolgáltatás ügyféllevelezései

Amennyiben szolgáltatásaink igénybevétele során kérdése, problémája van, a honlapon megadott elérhetőségek valamelyikén kapcsolatba léphet a szolgáltatás szerkesztőivel.

A Medictrend Hungary Kft. a beérkezett leveleket, a küldő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az ügy elintézésétől számított legfeljebb hat hónap elteltével törli.


4.10. Egyéb adatkezelések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi biztos illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti az adatkezelőt.

A Medictrend Hungary Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.


5. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

A Medictrend Hungary Kft. szervere a DoclerWeb szerverteremében található meg.

A Medictrend Hungary Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:
a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
c) változatlansága igazolható (adatintegritás);
d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Medictrend Hungary Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Medictrend Hungary Kft. az adatkezelés során megőrzi
a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

A Medictrend Hungary Kft. és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.


6. Az adatkezelő adatai, elérhetősége

Név: Medictrend Hungary Kft.
Székhely: 1141 Budapest, Mályva u. 33/B.
Cégjegyzékszám: 01-09-200887
A bejegyző bíróság megnevezése: Pest Megyei Bíróság
Adószám: 24783503-2-42
Telefon: 06 30 860 8787
E-mail: info@medictrend.hu
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-72980/2014


7. Az adatfeldolgozó adatai, elérhetősége

Név: Medictrend Hungary Kft.
Székhely: 1141 Budapest, Mályva u. 33/B.


8. Jogorvoslati lehetőségek

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését az adatfelvételénél jelzett módon, illetve ügyfélszolgálata útján.

Az érintett kérelmére a Medictrend Hungary Kft., mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az Medictrend Hungary Kft. költségtérítést állapít meg.

A Medictrend Hungary Kft. a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri,az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte.

A Medictrend Hungary Kft. a helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítést mellőzi, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a) a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A Medictrend Hungary Kft. – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

A Medictrend Hungary Kft. az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

A Medictrend Hungary Kft. az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt megtéríti. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Nem téríti meg a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Amennyiben a Medictrend Hungary Kft. adatkezelésével kapcsolatban problémája van, forduljon adatvédelmi felelősünkhöz: Dr. Szilvay Attila (attila.szilvay@medictrend.hu)

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal az Adatvédelmi Biztos irodájánál lehet élni:
Név: Adatvédelmi Biztos Hivatala
Székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 22.
Postacím: 1387 Budapest, Pf.: 40.
Telefon: (06-1) 475-7186, 475-7100
Telefax: (06-1) 269-3541
E-mail: adatved@obh.hu